Ben-Oni Ardelean  (n. 1 septembrie 1975) este om politic, membru PNL, conferentiar universitar, iar incepand cu 2017 a fost Vicepresedintele Camerei Deputatilor. In 2012 este ales Senator al Romaniei in Colegiul Senatorial 1 din Timisoara, orasul de unde a pornit Revolutia din Romania. Pe perioada mandatului de Senator a fost Secretar al Senatului Romaniei, Secretar al Comisiei de Politica Externa a Senatului, Membru a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei si Membru a Adunarii Parlementare a SEECP.

In urma alegerilor legislative din 2016 este ales Deputat al Romaniei in Judetul Timis din partea Partidului National Liberal. Incepand cu 2017 a fost Vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Vicepresedinte al Comisiei de Politica Externa a Camerei Deputatilor si Membru in Adunarea Parlamentara a NATO. Ardelean a fost Vicepresedinte al Partidului National Liberal ales in Congresul PNL din 2017, avand in coordonare domeniul Justitie si Drepturi Cetatenesti, anterior congresului fiind Vicepresedinte PNL pe Regiunea Nord-Vest avand in coodonare sase judete (BH, CJ, SM, SJ, MM, BN) si Presedinte al Comisiei de Politica Externa a PNL.

A urmat multiple programe academice în străinătate (Oxford University, Fuller Seminary, MAF, Olford Center etc.) si are o semnificativă activitate științifică, fiind autor sau co-autor a numeroase publicații, respectiv cărți, capitole în volume colective și zeci de articole academice. Este Doctor in Stiinte Politice la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Admnistrative din Bucuresti (SNSPA – 2009), Doctor in Teologie la Universitatea Bucuresti (2010), fiind in prezent Conferentiar Universitar al Universitatii Bucuresti si ITB.

Imediat după Revoluția din 1989 împotriva regimului comunist, Ardelean s-a implicat activ în coordonarea a numeroase proiecte caritabile și umanitare in tarile din Europa de Est, furnizând resurse și sprijin umanitar pentru școli, spitale, unitati de pompieri, tabere, azile de batrani etc., în cooperare cu organizatii și echipe de voluntari din occident, in mod special din America de Nord.

*Acest text este destinat preluării de către televiziuni, presă și de alte persoane interesate.